Colaboratori

Fuji (4)

Ansamblul Cultural Kolomeika

In anul 2002 ia naştere ansamblul Kolomeika, din oraşul Siret, ai cărui membri, elevi ai Colegiului Tehnic “Laţcu Vodă” din Siret şi studenţi, au împletit în repertoriu cântece şi dansuri. Costume impresionante, diversitate de instrumente tradiţionale, băieţi şi fete marcaţi de dăruire şi abnegaţie, alături de doamna profesor Ianoş Zirca, remarcată prin profesionalism, sunt şi vor rămâne ansamblul Kolomeika.

 


 

Casa de Cultura a Studentilor Suceava

Casa de Cultură10501706_1514673508757571_5793203098625926712_n a Studenţilor din Suceava este un mediu în care se dezvoltă calităţile artistice ale tinerilor studenţi și se creează o alternativă elevată, de petrecere a timpului liber. Misiunea pe care o are Casa de Cultură a Studenților din municipiul Suceava este aceea de a contribui la transformarea culturală a studenților și a populației municipiului și al județului, formarea gustului pentru artă și a unui public consumator de cultură, prin conlucrarea factorilor decizionali, prin colaborarea cu Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava și instituțiile de cultură din județ și din țară.

 


 

Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania – Falticeni

C.R.logo-crlrL.R. s-a constituit la 14 ianuarie 1990 sub denumirea de Comunitatea Lipovenilor din România. Scopul acestei organizatii este unirea eforturilor membrilor sai în apararea si exercitarea drepturilor la pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii etnice, lingvistice si culturale a etnicilor rusi lipoveni, astfel cum sunt recunoscute si garantate de documentele internationale cu privire la protectia drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si ale minoritatilor nationale, de Constitutia României si de legile tarii.


 

Partida Romilor Pro Europa – Suceava

Parpartida_romilor_pro_europatida Romilor este o organizaţie înfiinţată în anul 1990, care de-a lungul timpului s-a implicat permanent în viaţa culturală, politică şi socială a romilor din România, contribuind semnificativ la consolidarea acesteia.

 

 


 

Uniunea Armenilor din Romania – Iasi201210212001086695A256

Uniunea Armenilor din România s-a constituit la 25 ianuarie 1919, cu scopul de a-i ajuta pe armenii refugiați în România după Geno­cidul din 1915. Cel dintâi președinte al Uniunii a fost Grigore Trancu-Iași. Luii-a urmat Armenag Manissalian, care și-a dedicat o mare parte a activității ajutorării celor peste 10.000 de armeni refugiați, pentru ca aceștia să obțină cetățenia română.

După 1990, Comunitatea armeană a reînființat Uniunea Armenilor din România, dorind să păstreze moștenirea culturală și spirituală a armenilor de pe aceste meleaguri.


 

Asociatia Obcinile 

Asociatia OBend-p19qce8g5ak5epkq13mcfv2pj5

 

Asociaţia Obcinele efectuază o gamă largă de activităţii, a căruia scop este promovarea valorilor turistice ale Bucovinei, în special satelor poloneze din zona centrala a Bucovinei de Sud, care aparţine României.

 


 

 

 

 

Forumul Democrat al Germanilor din Romania – Forumul Regional Bucovina

Forumsigla-PGRul Democrat al Germanilor din România este organizaţia prin intermediul căreia comunităţile cetăţenilor români de etnie germană participă la viaţa politică din România.

Germanii din România sunt parte integrantă a statului român. Atestările documentare arată că germanii sunt prezenţi pe teritoriul României de astăzi de mai bine de opt secole, iar numărul lor a crescut sau s-a micşorat în funcţie de contextul istoric şi politic.

Leave a Reply